Always look on the clown side of life :©) Jip Naar Homepage

saskiabornmes@gmail.com

06-41425310

"Als kind wilde ik archeoloog of kapster worden en nu ik eindelijk ‘groot’ ben, doe ik het allerleukste werk wat er is, als clown Jip! Voordat ik mijn liefde had verklaard aan de rode neus, had ik al een Grote Liefde; schrijven (heb zelfs twee dichtbundels uitgebracht en 3e is op komst in 2019). Het schrijven en clown Jip vullen elkaar pico bello aan (clown Jip klimt zelf ook regelmatig in de pen om al haar avonturen neer te pennen). Voor de rest houden mijn twee kids me van de straat en ben ik ook nog eens gelukkig en getrouwd met mijn allerliefste vent."  Saskia

Niets is onmogelijk, je kunt het jezelf slechts onmogelijk maken

©Saskia Born-Mes

 

 

Diploma’s

 

· Clowns Vak Opleiding

· Pedagogisch Werk

· HBO Psychosociaal Werk

· MEAO

· HAVO

 

Cursussen

 

· Diverse theater-,  toneel– en clownerie

  cursussen (zie clown-rubriek)

 · Kleutergym

· Omgaan met moeilijke kinderen in de

  groep

· Ontspannen met kinderen

· Functie– competentiemanagement

· Motivatietraining 1 + 2

· Redactievoering

· NIMA PR-A

· Uitzendkennis & Sociale zekerheid

· Cambridge Advanced English

· Effectief communiceren

· Time management

 

 

 

 

 

Over Saskia

 

Saskia is opgeleid tot coach, counselor, pedagogisch medewerkster en clown.

In 2007 heeft ze Born2B Schrijven en Born2B Clownerie opgericht. Born2B staat voor gezond verstand, intuïtie en gaan. Vanuit deze visie werkt Born2B Schrijven en Born2B Clownerie. Dit alles doet ze naast het moederschap.

 

Na haar studie aan de Academie Integrale Menswetenschappen/SPSO te Utrecht, is ze de tweejarige Clowns Vak Opleiding van Tiny Hero Productions te Amsterdam begonnen en dit heeft ze in 2008 met succes en plezier afgerond. Sindsdien is ze werkzaam als allround clown Jip. Daarvoor heeft ze veel ervaring opgedaan in diverse functies zoals administratief medewerkster, secretaresse, intercedente, beleidsmedewerker op de afdeling communicatie en personeelszaken, klassen assistent op ZMLK school en pedagogisch medewerkster.

 

Door een combinatie van het volgen van de counselor opleiding, overspannenheid en een verhuizing - waardoor ze haar dagboeken met o.a. gedichten terug vond in een vuilniszak - herontdekte ze het schrijven. Schrijven doet ze van jongs af aan al erg graag.

 

Eind 2007 is haar eerste bundel ‘Uit het hart’ verschenen met 125 gedichten en illustraties. Deze bundel gaat over gevoel, verstand en ervaringen  met mooie illustraties. Een bundel van hart tot hart!

In januari 2010 is haar tweede bundel ‘Ik en Jij’ uitgekomen. In deze bundel staan versjes met illustraties rondom zwangerschap, geboorte en moederschap vanuit meerdere kanten bezien: uit een hart vol moederliefde, vanuit het kersverse kindje en ook papa komt aan bod.

Saskia is volop bezig met de ontwikkeling van Born2B en zal op haar website jullie hiervan op de hoogte houden.

 

 

Volg Born2B Schrijven voor het laatste nieuws en acties:

www.facebook.com/cadeaubundel

 

Volg clown Jip voor het laatste nieuws:

www.facebook.com/clownjip

 

©Saskia Mes-Born